Ondernemingsrecht – Geheimhoudingsovereenkomst

application-form

Geheimhoudingsovereenkomst

De geheimhoudingsovereenkomst, ook wel Non Disclosure Agreement (NDA) genaamd, kan een waardevol document zijn als partijen met een product, idee of plan aan de slag willen zonder dat er informatie over naar buiten mag komen.

Op internet zijn vele geheimhoudingsovereenkomsten te vinden. Een goede geheimhoudingsovereenkomst hoeft niet uitgebreid te zijn maar moet wel een aantal relevante zaken goed omschreven hebben. In de praktijk gaat het vaak ook om het moment van bespreken (en tekenen) van de overeenkomst en de wijze waarop partijen hiermee omgaan. Op het laatste moment een A-4tje onder de neus van de ander duwen heeft vaak maar een beperkte praktijkwaarde, zelfs als er getekend wordt. Indien de andere partij tijdig geinformeerd wordt dat er een geheimhoudingsovereenkomst opgesteld zal worden, en die vervolgens door een advocaat wordt opgesteld, zal het traject van geheimhouding meer indruk maken en dus vaak beter gevolgd worden.

Een aantal aandachtspunten bij de geheimhoudingsovereenkomst:

  • Wie is er tekenbevoegd?
  • Wanneer gaat er getekend worden?
  • Bevat de overeenkomst een boete of dwangsom bij overtreding?

Indien u een advocaat wilt laten meekijken bij het voortraject van opstellen en de fase van ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst, neem dan contact met ons op.

Maak nu een afspraak


020 210 90 09


mail ons

Onze specialisten

Carel Erasmus Rein Eilers