Internetrecht – Webwinkel

application-form

 

Webwinkel

Wie een webwinkel start, runt eigenlijk gewoon een winkel met onbeperkte openingstijden. Welke juridische aspecten komen er kijken bij een webwinkel? Hieronder een greep uit de onderwerpen:

Consumentenrecht: Om de consument te beschermen zijn er steeds meer regels die op websinkels betrekking hebben. De wet Koop op Afstand en andere consumentenwetgeving is in 2014 op diverse punten gewijzigd en aangescherpt. Zaken als retourzendingen en betaalwijze moeten expliciet en volgens de wet geregeld zijn.

Informatieplicht: afhankelijk van de product of dienst die aangeboden wordt, kan er een plicht tot informatieverschaffing zijn. Dat kan slaan op veiligheid, gebruik, houdbaarheid etc.

Algemene voorwaarden en betalingsvoorwaarden

Als verkoper wilt u de koper aan bepaalde voorwaarden binnen, zoals een maximale garantietermijn, regels omtrent terugzenden, beperking van uw aansprakelijkheid etc. Maar dan moet u die voorwaarden wel wettig van toepassing laten zijn. Een eenvoudige verwijzing naar voorwaarden volstaat niet meer.

Auteursrechten op tekst en foto’s

U moet zorgen dat uw website aan de regels voldoet. Foto’s, logo’s en teksten die u plaatst mogen geen inbreuk vormen op rechten van derden.

Overweegt u de start van een webwinkel? Neem contact met ons op om de juridische stappen door te spreken.

Maak nu een afspraak


020 210 90 09


mail ons

Onze specialisten

Carel Erasmus