Ondernemingsrecht – Vennootschap Onder Firma – VOF

application-form

 

Vennootschap Onder Firma

De vennootschap onder firma (vof) werd en wordt vaak gekozen als meerdere kleine ondernemers samen willen gaan werken. Een ieder brengt iets in, zoals arbeid, geld of goederen. Een minimum kapitaal is niet nodig.

Veel ondernemers of ondernemende personen richten snel een vof op zonder het echt goed te regelen. Het vennootschapscontract is bijvoorbeeld niet verplicht en wordt dan vaak maar overgeslagen. In dit contract maak je aanvuullende afspraken zoals de afspraken over beslissingen, wijzigingen, uittreding etc. Helaas gaan veel ondernemers snel even langs de Kamer van koophandel voor de verplichte inschrijving, terwijl ze ook een andere vorm hadden kunnen kiezen.

Veel rechtszaken met of binnen een vof gaan over de conflicten tussen de vennoten, bijvoorbeeld over de koers van de onderneming, de verdeling van taken of geld, of bij het einde van de vof. Met een betere vastlegging aan het begin had dit vaak voorkomen kunnen worden.

De vennoten in een vof zijn allen persoonlijk aansprakelijk, ook als de andere vennoot schulden heeft gemaakt. Als het vermogen van de vof ontoereikend is, kunnen de schuldeisers naar het prive vermogen van iedere vennoot gaan.

Maak nu een afspraak

 


020 210 90 09

of


mail ons

Onze specialisten

Carel Erasmus