Procesrecht – Kort geding aanspannen

application-form

 

Kort geding aanspannen

Een kort geding vangt aan met een dagvaarding die de advocaat van de eisende partij opstelt. De deurwaarder betekent deze dagvaarding aan de gedaagde. De termijn voor de zitting is doorgaans een tot twee weken, maar kan ook korter zijn. Op de zittingsdatum die in de dagvaarding is genoemd, verschijnen de partijen bij de rechtbank.

De eisende partij is verplicht een advocaat in te schakelen. De advocaat onderzoekt de zaak, en kan zijn client adviseren of een kort geding de beste weg is. Belangrijk is dat de gedaagde partij eerst voldoende is aangemaand, en de kans heeft gekregen aan het gevraagde te voldoen. Ook zal de zaak voldoende spoedeisend moeten zijn. De advocaat dient de rechter daarvan te overtuigen.

Bent u van mening dat u een zaak heeft waar u een kort geding voor wilt aanspannen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag met u de zaak door, en kunnen u advies geven over de beste stappen die u kunt nemen. Advocaat Carel Erasmus kan u telefonisch adviseren. 020-398 01 50.

Maak nu een afspraak


020 210 90 09


mail ons

Onze specialisten

Carel Erasmus Rein Eilers