Laat de Horeca weer opengaan en geeft strakke regels waar iedere zaak en iedere klant zich aan moet houden. Ik snap niet waarom sportscholen en winkels wel open mogen blijven, maar horeca niet. Geef horeca ondernemers een aantal duidelijke randvoorwaarden en regels, en laat ze die daarna zelf implementeren. Volgens mij zou het hiermee veilig kunnen:

  • Personeel heeft altijd mondkapje op
  • Gasten hebben mondkapje op tot dat ze aan hun tafel zitten
  • Alle tafels staan zodanig van elkaar dat de rugleuningen van de stoelen op minimaal 2 meter afstand van elkaar staan
  • Aan tafel maximaal vier volwassenen en uit hetzelfde huishouden. Tafelgenoten uit verschillende huishoudens moeten op 1,5 meter afstand zitten, dus bijvoorbeeld aan een grote of aan dubbele tafels
  • Het maximum aantal gasten wordt berekend aan de hand van de situatie (o.a. de vierkante meters, de breedte van de doorgang, het aantal geschikte tafels) Dit maximum aantal wordt bij de ingang duidelijk zichtbaar aangegeven.
  • Alle aanwezigen moeten en kunnen 1,5 meter afstand houden van elkaar, behalve indien uit hetzelfde huishouden
  • Werk met reserveren, registratie en gezondheidscheck vooraf

Als je ondernemers de kaders geeft, dan zijn ze creatief genoeg om met de nodige aanpassingen weer gasten toe te laten. Van mij mogen die regels dan streng gehandhaafd worden. Maar de horeca dicht laten is geen optie.

CAREL ERASMUS

CAREL ERASMUS

Advocaat en ondernemer

Carel Erasmus is advocaat en ondernemer. Carel procedeert regelmatig in uiteenlopende zaken, bij de Kantonrechter, Rechtbank en Hof. Een greep uit de recente rechtszaken: werknemersfraude, samenwerkingsconflicten, vastgoed, merk- en handelsnaamrecht, ontslag, vof-ontbinding, consumentenrecht. Carel is tevens enthousiast watersporter en oprichter van de eerste eFoil surfschool van Nederland.